De kartonnerie ben ik in 2003 begonnen. Ik wilde altijd graag creatief bezig zijn, maar heb lang gezocht naar wat dat dan moest zijn. Totdat ik een workshop dozen maken ging volgen bij Maria Klawer in Den Haag. Ze gaf aan het begin van de workshop aan dat je na afloop of gevangen was door het kartonnagevirus of dacht 'Leuk, maar niet voor mij'. Nou, ik heb vanaf toen het kartonnagevirus in mijn lichaam zitten! Wat vind ik het leuk om zo intensief en creatief met karton bezig te zijn! Het bedenken en ontwerpen van producten en deze daarna met de hand maken, is een belangrijk onderdeel geworden van mijn leven. In het begin overspoelde ik familie en vrienden met handgemaakte dozen, vandaar dat ik op een gegeven moment de stap naar de Kamer van Koophandel heb gemaakt en De kartonnerie ben begonnen. Zo konden ook andere geïnteresseerden mijn producten kopen.

 

Sindsdien maak ik op ambachtelijke wijze dozen, boeken en andere kartonnen producten. Zoals ik hierboven al aangaf, ontwerp ik veel producten zelf, maar ik maak ook veel producten op maat. Bijvoorbeeld portfoliodozen voor fotografen en presentatiedozen voor bedrijven. Ik houd van een kartonnen uitdaging, dus ik vind het leuk als mensen met een idee komen. We bespreken deze en op basis daarvan ga ik bekijken of het technisch uitvoerbaar is. Als dat zo is, maak ik een offerte en na akkoord ga ik aan de slag.

Voor dit alles heb ik de opleiding Boekhandel en uitgeverij gevolgd (voorheen Frederik Muller academie), ben ik getrouwd met Ed en zijn we in de tussentijd de trotse ouders geworden van Bruno en Caspar. Verder ben ik donateur van de Stichting Handboekbinden en vriend van Museum Meermanno.

 

Veel plezier toegewenst op mijn website en wellicht tot horens/ziens,

 

Sabrine